juni

13

Intercity-møte med utendørs opera på Fredriksten festning

Halden Rotary Klubb gjennomførte 12. og 13. juni to meget vellykkede intercity-møter med utendørs opera på Fredriksten festning. Deltakerne ble først ønsket velkommen til et lett måltid i Kommandantboligen. Foruten mat og drikke fikk gjestene her en orientering om aftenens forestilling ved lederen for Opera Østfold, Pål Scott Hagen, som også er medlem av Halden Rotary Klubb.

Opplegget ble møtt med stor interesse og samlet til sammen 160 Rotarianere og venner av Rotary. Dette medførte at man av plasshensyn i Kommandantboligen måtte gjennomføre programmet over to kvelder.

Fredag 12. juni var både Distriktsguvernør Åge Bjor og innkommende Distriktsguvernør Ulf Henriksen, begge med fruer, til stede.

Etter bespisningen benyttet Distriktsguvernøren anledningen til å tildele Halden Rotary Klubb ved President Halvor Kise, RI presidentens anerkjennelse for godt arbeid.

Et høydepunkt var også tildelingen av Paul Harris Recognition til klubbens tidligere president og leder av komiteen for klubbens meget vellykkede 75-års jubileum, Oddvar Solholt.

I år var det operaen Turandot av Puccini som i løpet av tre forestillinger pluss generalprøve samlet ca 9000 tilskuere. Det er ingen overdrivelse å hevde at vi fikk en uforglemmelig opplevelse. Nærmere to timer med nesten overveldende musikalske og visuelle inntrykk. Operaen fikk svært god omtale blant forståsegpåere og i media. Både kulturministeren og Aftenpostens medarbeider roste oppsettingen i høye toner noe som selvsagt ikke gikk upåaktet hen i lokalmiljøet.

Halden Rotary Klubb bidro til både arrangementet og klubbkassen ved å stille med vaktmanskaper i perioden før og under operaforestillingene. Tilsvarende intercity-møte kombinert med opera på Fredriksten ble også gjennomført forrige gang det ble arrangert opera på festningen, nemlig Trubaduren i 2007. Vi kan allerede begynne å glede oss til Bizets Carmen om to år.

RSS Feed

« 75-årsjubileum | Reketur med Tista på Iddefjorden »