januar

26

Halden Rotary Klubb gir hjelp til ofrene for jordskjelvet på Haiti

Halden Rotary Klubb besluttet den 21 januar å støtte jordskjelvofrene på Haiti. Klubben har sørget for at kr 6.000,- er stilt til rådighet for Shelterbox Norge, og har ved dette sørget for at en såkalt “Shelterbox” med overlevelsesutstyr for 10 personer blir sendt til Haiti så fort som mulig.
Shelterbox-konseptet er vel kjent som en del av Rotary Internationals satsingsområde for nødhjelp i katastrofeområder, og har gjennom mange år kunnet bidra til å lette nøden for mange i svært vanskelige situasjoner.
Hovedelementet i “Shelterboxen” er et telt med innredningsmuligheter til beskyttelse mot vær og vind.  Videre inneholder boksen en såkalt “multifuel stove” (kokeapparat) for matlaging, vannrenseutstyr, verktøy og faktisk også tegneblokker og fargestifter til de minste i familiene.  I tillegg vil selve boksen, som er laget av solid hardplast, kunne benyttes som vannbeholder, lagringsplass og mye annet.
Utstyret er nytt og av beste kvalitet og pakkes ved hjelp av frivillige, blant annet Rotarianere, slik at kostnadene holdes nede. Faktisk er de administrative kostnadene kun ca 3,5%, dvs kr 210,-, av den totale summen på kr 6.000,- . 
For nærmere detaljer om Shelterbox” som organisasjon, henvises til www.shelterbox.org . På denne siden vil dere alle kunne lese også mer om innholdet i selve boksen. 
Dessuten vil det etterhvert bli mulig å følge (”tracke”) “vår egen” boks ved hjelp av et boksnummer som vi vil få oppgitt fra Jack Lie Bull i “Shelterbox Norge” (også Medlem av Holmenkollen Rotary Club) om noen tid.  Akkurat i øyeblikket var han en meget opptatt mann, så vi får smøre oss med noe tålmodighet.  Boksnummeret vil bli meddelt medlemmene så snart det foreligger!
Som et apropos til bruk av kr 6.000,- til det gode formålet: Gårsdagens Kaffemøte innbrakte hele kr 2.400,- netto i kassen.  All honnør til klubbens medlemmer!!

"Shelterbox"

"Shelterbox"

RSS Feed

« Møte mandag 18. januar – presentasjon av Halden NCE | Lærerutdanningen »