juni

1

Reisebrev fra Darien Rotary klubb

Overrekkelse av vimpler mellom Halden og Darien Rotary klubb (Foto: Christian Raspotnig)

Overrekkelse av vimpler (Foto: Christian Raspotnig)

Tirsdag 1. juni benyttet Audun og Christian anledningen til å besøke Darien Rotary klubb, som holder møter ved Argonne National Laboratory (Audun’s arbeidssted) i USA. Der ble vi godt mottatt av våre med-rotarianere, som utviste stor interesse for oss og Norge. Vår nysgjerrighet ble også pirret da vi fikk høre om et medlem med nordiske aner. Da Brian Andersen dukket opp ble vi møtt med et norsk “heisann” og en hyggelig historie om hans to besøk i Halden, hvor han blant annet oppsporet slekten sin. Hans siste besøket ble avlagt i 2003, hvor han hadde besøkt IFE og reaktoren. Han var svært opptatt av det unike Halden Reaktor Prosjektet og ba oss fortelle litt om dette. Vi fikk 20 minutter av møtet til å fortelle om Halden, klubben vår og IFE, samt besvare spørsmål. Det var meget vellykket!

Lunsj hos Darien Rotary klubb

Lunsj hos Darien Rotary klubb (Foto: Christian Raspotnig)

Vi opplevde et noe annerledes møte enn det vi er vant til i Halden. Det mest påfallende var at møtet ble holdt fra kl. 12 til 13, og at det ble servert en god lunsj under selve møtet. Møtet startet med en hilsen til det amerikanske flagget, etterfulgt av en bordbønn. De første 20 minuttene av møtet ble brukt til å spise og bli oppdatert av presidenten. Det neste kvarteret ble brukt på et spesielt rituale, hvor hvert medlemmer, som eksempelvis hadde kommet for sent, ville fortelle en hverdags-historie eller hadde glemt Rotary merket, måtte betale kollekt. Halvparten av denne kollekten ble loddet ut, mens andre halvpart ble brukt til klubbens indre liv. Dette var en livlig og morsom seanse, hvor flere prutet og spøkte med hverandre. Etter dette var det vanlig med et foredrag, som vi fikk æren av å holde.

Andersen bidrar til kollekten med en hyggelig historie (Foto: Christian Raspotnig)

Andersen forteller en hyggelig historie mot kollekt (Foto: Christian Raspotnig)

Alt i alt var dette et flott besøk ved Darien Rotary klubb. Vi fikk utvekslet vimpler og erfaringer om Rotary. Audun vil benytte seg av muligheten til å besøke klubben videre mens han er i USA.

RSS Feed

« Kaffemøte 31. mai | Intercitymøte 7. juni »