september

17

Delta Fredriksten – en imponerende dugnad

Imponerende dugnadsinnsats av Rotary og Inner Wheel under skolefestivalen Delta Fredriksten – Er dette Norges største Rotary arrangement?

I løpet av de to første ukene i september har til sammen 52 medlemmer fra Halden og Fredriksten Rotary- og Inner Wheel klubber gjort en kjempejobb som stasjonsledere under skolefestivalen Delta Fredriksten 2010 i Halden.

Medlemmer fra disse fire klubbene har i løpet av disse dagene bidratt med over 700 timeverk. Den individuelle innsatsen varierer selvsagt av mange grunner. De fleste avsetter gjerne 3 – 4 dager mens noen få super entusiaster like godt har stilt opp alle ti dagene.

Svein Ivar Hansen koordinerte Delta Fredriksten

Svein Ivar Hansen koordinerte Rotary og Inner Wheel's innsats under Delta Fredriksten

Delta Fredriksten er som vi vet en av storsatsingene til Den kulturelle skolesekken i Østfold, et kulturhistorisk program som gjennomføres for alle ungdomsskoleelever fylket. I programmet som gjennomføres av Østfold Kulturproduksjon inngår historisk teater, barokkmusikk, museumsbesøk, aktivitetsløype og demonstrasjon av historiske våpen og uniformer.

Delta Fredriksten foregår i historiske omgivelser

Delta Fredriksten foregår i kulturhistoriske omgivelser

I år har totalt ca 3100 elever og 300 lærere gjennomført programmet.

Elever blir undervist ved en av postene

Elever blir undervist ved en av postene

De fleste Rotarianere og Inner Wheelere har deltatt som stasjonsledere i aktivitetsløypa men det er også nødvendig med litt vennlig autoritet og styring for at elevene skal komme på plass til musikk, teater og andre virksomheter innenfor et stramt tidsskjema.

Mange av Rotary og Inner Wheel medlemmene har erfaring som lærere og ledere på forskjellige plan og har taklet rollen som stasjonsledere og formidlere av fakta om festningen på en fremragende måte.

Dyktige ledere fra Rotary og Inner Wheel engasjerer ungdommen

Dyktige ledere fra Rotary og Inner Wheel engasjerer ungdommen

De fleste som har deltatt i dugnaden er pensjonister og de framhever det positive ved at de får anledning til å bidra i denne form for kulturformidling til fylkets ungdomsskoleelever. Til tross for en aldersforskjell på opp til 70 år har dialogen med ungdommen fungert utmerket.

Et program for 350 skoleunger på festningen hver dag over to uker er krevende og kan ikke gjennomføres uten en betydelig innsats fra en rekke mennesker.  Det sier seg selv at å engasjere yrkesaktive mennesker til slikt arbeid ville kreve langt mer omfattende budsjetter enn hva man i dag har tilgjengelig.  Skolefestivalen er derfor helt avhengig av den type støtte som Rotary og Inner Wheel medlemmene gir.

En velfortjent lunsj

En velfortjent kaffepause

Med 3500 deltakere er Delta Fredriksten allerede blant de ”store” arrangementene på Fredriksten. Forskning viser at besøk av denne type har betydelig langtidseffekt i form av gjenbesøk.

Skolefestivalen ble i år arrangeret for femte gang. Dette betyr at Rotary og Inner Wheel medlemmer har vært med på å gjennomføre dette for 17-18000 elever og lærere. Kan noen peke på et Rotary arrangement som er større i form av innsats og produksjon?

Delta Fredriksten er også et sosialt arrangement, både for deltagere og arrangører

Delta Fredriksten er et sosialt arrangement, både for deltagere og arrangører

RSS Feed

« Reketur med Tista 2010 | Jernbanens plass i det nye Østfold »