april

27

Intercitymøte – Hjernevask eller medievask

Ved John Ljøner Andersen.

Rotaryklubbene i Halden gjennomførte et Intercitymøte med Fredriksten RK som arrangør onsdag 27. april 2011 kl. 18.30 på HiØ Remmen. Møtet var avertert i HA som et åpent møte.

Det var forskeren Jørgen Lorentzen (ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning , Universitetet i Oslo) som var kveldens foredragsholder med tittelen: “Hjernevask eller medievask – tilbakeblikk på Hjernevaskserien” i et medieperspektiv.

Møtedeltakerne fikk høre en inspirert foredragsholder redegjøre for sine opplevelser om hvordan et langt intervju med han som forsker ble brukt i NRKs programserie ”Hjernevask” med Harald Eia som programleder.  Foredragsholderen presenterte bl.a. en rekke eksempler på hvordan synspunkter fra han som forsker ble manipulert, noe som i følge Lorentsen kunne skape meninger og holdninger hos TV-seerne som lå langt unna det han som intervjuobjekt hadde prøvd å formidle gjennom originalintervjuene med programlederen. Foredraget ble etterfulgt av en spørsmålsrunde og debatt. Det er ikke tvil om at møtedeltakerne gjennom foredraget fikk en innsiktsfull presentasjon av hvordan media kan gå fram overfor intervjuobjekter. Honnør til Fredriksten RK som hadde fått foredragsholderen til Halden.

Mellom 40 og 50 tilhørere møtte fram hvorav 11 fra Halden RK. Møtet varte i ca. 1 time og 30 min.

RSS Feed

« Bilder fra byen vår | Mandag 2. mai »