januar

21

20. januar

Presidenten ønsket medlemmer (22 stk), ledsagere, foredragsholder Lisbeth Nesteng og AG Rolf Nesteng velkommen. Ukens fødselsdag hadde Jan Erik Erichsen.

Det var tre Rotary-saker:

-                Forslag til endring av lovtekster inn mot Lovrådsmøtet i 2016 sendes Trond.

-                Forslag til Distriktsguvernør 2016-2017 sendes Trond.

-                Forslag til Assisterende guvernør sendes Trond.

Kveldens 3-minutter var ved Bjørnar som orienterte om nåværende status i Kosovo. Bjørnar har tjenestegjort i landet som FN-utsending og delte en del av sin kunnskap  om Kosovo og tidligere Jugoslavia regionen med tilhørerne.

Hovedforedraget var ved Lisbeth Nesteng. Hun orientere først om Inner Wheel – en organisasjon som ikke uventet minner mye om Rotary. At det er verdens nest største kvinneorganisasjon var ukjent for undertegnede.

Hovedforedraget var om Inner Wheels sommerleir ved Kornsjø annethvert år. Sosialkontorene innen Inner Wheel distriktet velger ut jenter i alderen 9-12 år som de tror kan ha godt av en ukes opphold sammen med andre jenter i samme alder. Jentene kommer ofte fra hjem der det er problemer, og de har gjerne ymse erfaring med tett sosialt samvær med andre i en slik sammenheng. Det ble arrangert flaggheising hver morgen, forskjellige uteaktiviteter som bading, skogsløyper med forskjellige utfordringer samt busstur til badeland og noen ganger Fredriksten festning (!).Etter en uke på fire”manns”-rom, nær kontakt med andre deltakere og diverse aktiviteter virket det som om jentene vokste flere centimeter i løpet av uken.

Lisbeth hadde tydelig et nært forhold til sommerleiren, og de tilstedeværende fikk et levende og personlig foredrag som vil bli husket lenge.

Presidenten takket for foredraget med en liten påskjønnelse og avsluttet møte med det vanlige lille innslaget med poesi.

Foto: J T Grimsrud

Foto: J T Grimsrud

jtg

RSS Feed

« 13. januar | 27. januar »