april

28

28. april – reisebrev fra Afrika

Presidenten åpnet møtet og ønsket velkommen til 29 medlemmer, 3 ledsagere og 4 gjester.

Bursdagshilsen ble gitt til Terje Vaksdal, Gunnar Norvik, Nils Chr. Rieber-Mohn og Aage Friis.

Gjestene hadde tidligere på kvelden deltatt i et informasjonsmøte for mulige nye klubbmedlemmer.

Kveldens 3-minutter var ved John Ljøner Andersen som refererte til en tidligere reise til byen Livingstone ved Karibiakysten til Guatemala. Byens forbindelse til omverdenen er kun ved hjelp av båt. En av grunnene til reisen dit var å besøke en skole som drev opplæring i å finne alternative næringsveier i egnen. Dette hadde resultert i forskjellig næringsvirksomhet som turisme, hotell og restaurantdrift, samt datasenter. Strømaggregatene, fikk vi vite, var leverte fra en Rotary klubb i Nord Amerika.

Kveldens hovedforedrag var også ved John Ljøner Andersen. Det handlet om hans reise via Johannesburg med fly til Victoria Falls og togreisen derfra til Pretoria. En reise på ca 10 dager.

Reisebrevet var meget interessant og levende fremført. Vi fikk se Victoriafallene både fra landjorden og fra luften. Det var flotte bilder og et mektig skue av fossen som er dobbelt i størrelse av Niagarafallene og som fortsetter videre som Zambezielven. Vi fikk også et lite innblikk i både geografi og politiske forhold i de to landene Zimbabwe og Zambia som grenser til Victoriafallene.

Fra togreisen fikk vi se bilder fra forskjellige stopp underveis; med flotte dyrebilder av det vi venter å se fra Afrika som løver, bøfler, gnuer, sebraer, nesehorn og farlige flodhester. Alle fotografert av John i umiddelbar nærhet av dem. Det ble referert spesielt til en bussutflukt til en farm i Ntabeni i Sør-Afrika.

Det ble åpnet for noen spørsmål før presidenten til avslutning leste fra Vidar Sandbecks dikt om Gamle formann Pedersen som ønsket at det var i dag han skulle vært ung. (Ref.: Torfinn Torp, fotos: T Torp/Chr Raspotnig)

John viser hvor ferden gikk i Afrika

John viser hvor ferden gikk i Afrika

Et foredrag som fenget hos forsamlingen

Et foredrag som fenget hos forsamlingen

Mange fremmøtte til reiseberetningen fra Afrika

Mange fremmøtte til reiseberetningen om Afrika

En morsom observasjon av den økonomiske utfordringen i Zimbabwe

En morsom observasjon av den økonomiske utfordringen i Zimbabwe

RSS Feed

« 7. april. Kaffemøte. | 5. mai »