desember

1

1. des. – kaffemøte

Det var igjen duket for kaffemøte i Halden Rotary klubb og presidenten ønsket velkommen til 23 medlemmer som hadde funnet veien til Halden Klubs lokaler denne første desember kvelden i året.
Han fortsatte med å si at denne dagen er verdens AIDS dag og at det fortsatt er ufattelige 3 millioner mennesker som får denne sykdommen i året.

Presidenten gratulere to medlemmer som har fødselsdag denne uken hhv. Oddvar Ryen i dag og John Solberg som fyller år den femte dagen denne måneden.

Hva har så skjedd denne dagen gjennom historien. I 1866 ble Det Norske Meteorologiske Institutt opprettet mens ”Markens grøde” av Hamsun kom ut i 1917. I 1918 ble Island selvstendig og i 1927 Ble Bouvetøya annektert av Norge. Han fortsatte videre med at uranatomets kjerne ble spaltet for første gang i 1938 og at Donald Duck kom ut i Norge for første gang i 1948.I 1959 ble traktaten om demilitarisering av Antarktis undertegnet og det første mobilnettet i Norge kom syv år senere altså i 1966. Norad ble opprettet i 1968 og det ble innvandringstopp her i landet i 1975. Vårt kronprins par forlovet seg i 2000 og tilslutt, Lisboa-traktaten trådte i kraft i 2009.

Fra kvelden styremøte ble det referert til at medlemstallet for tiden er 51. Det ser ut til at klubben vil sende 3 ungdommer fra Halden videregående til RYLA arrangementet i mars neste år. 42 medlemmer og ledsagere er påmeldt til lutefiskaften den 8 desember. Det blir hymne til lutefisken og videre underholdning fra Rebecca Rognøy. Anbefalt fremmøtetid er kl.18.30. Vi er arrangør av Gudstjenesten den 10 desember. Reidar Finsådal holder i programmet og ordner organist. Ivar og Svein Ivar orienterte om det kommende Opera arrangementet og at påmelding nå var sendt rundt på e-post til medlemmene. Middag i forkant av forestillingen er lagt til den Gamle kommandantboligen.

Kvelden 3-minutter var ved Svein Håkon som snakket om den kommunale klagenemnda. Denne er kommunens særskilte klagenemnd etter forvaltningslovens bestemmelser i § 28. Nemnda behandler klage saker i enkeltvedtak truffet av den kommunale forvaltning, dersom ikke annet er bestemt. Nemnda består av 5 medlemmer, hhv. 2 fra Høyre, 2 fra Arbeiderpartiet og én fra Senterpartiet, men i prinsippet kan hvem som helst av byens borgere være medlem av nemnda da det ikke skal legges politiske føringer til grunn for en avgjørelse .
Nemndas arbeid er unntatt fra offentligheten, Ingen saker til behandling ligger på kommunens hjemmesider. Nemnda møtes fire ganger i året og i snitt behandles 5-10 saker per møte.

Etter ”tre-minutteren” slapp presidenten ordet fritt mens lotteriet ble organisert og lodder solgt. I alt fem gavekort som kan benyttes i en av byens statsseide foretninger ble loddet ut. Det ble humoristisk bemerket at styrets representanter denne gang hadde vært særdeles heldige med trekningen.

Christian Raspotnig refererte til en invitasjon fra Halden Inner Wheel for et foredrag den 22. januar med påfølgende bevertning. Ytterligere detaljer vil komme om ikke lenge.

Presidenten avsluttet som vanlig med et sitat for veien hjem, denne gang av Arnljot Eggen som har uttalt “Av historia kan vi lære kven som har hatt makt til å skrive den”

Referent TT

Presidenten åpner kaffemøtet

Presidenten åpner kaffemøtet

God deltagelse på kaffemøtet

God deltagelse på kaffemøtet

Tre-minutter ved Svein Håkon

Tre-minutter ved Svein Håkon

Loddsalg halvveis i møtet

Loddsalg halvveis i møtet

Svein Ivar informerer om opera på festningen

Svein Ivar informerer om opera på festningen

RSS Feed

« 24. nov. Om Russland/russere | 8. des. – Lutefiskaften »