februar

11

Intercity møte 11. februar – Jorden rundt med S/Y Flow

Årets første Intercity for område A ble holdt på Quality Hotel på Grålum i Sarpsborg
Fra vår klubb hadde 12 medlemmer samt noen ledsagere av en total på ca 150 Rotary medlemmer møtt frem denne onsdagskvelden for å høre Camilla Brandstorp og Inger Johanne Moen henholdsvis lege og offiser i sjøforsvaret fortelle om dere to og et halvt år lange jorden rundt seilas.
Møtet ble innledet av vår egen Atle Valseth som ønsket velkommen og presentere de to foredragsholderne og opplyste at vi nok kunne forberede oss på et godt to timers foredrag.
Vi fikk høre at båten, en 40fots seilbåt ble innkjøpt i Kroatia og at starten på den 48000 naut. sjømil lange ferden begynte med en seilas ut Middelhavet via Sardinia, Marokko og til Kanariøyene. Etter behørig stopp og innkjøp av mat og andre forsyninger gikk ferden videre til bl.a. Cap Verde øyene, over Atlanteren til Barbados, Venezuela, gjennom Panama Kanalen til Stillehavskysten. Fra Panama City gikk ferden videre ut i Stillehavet mot Galapagos, Fransk Polynesia Tahiti, Samoa, Tarawa (stort slag mellom amerikanere og japanere under siste krig) via Filipinene, Borneo, Brunei, Singapore Seychellene i det Indiske Hav til Sør Afrika og Cape Town for å nevne bare noen av stedene som ble besøkt. Etter julefeiring i Cape Town gikk seilasen videre til St.Helena (Napoleon), Asuncion, og til Brasil.
Vi ble fortalt om seileopplevelser i storm og stille, seil som revnet, gode opplevelser med lokalbefolkning, glade barn, flotte steder, undervannsopplevelser, passkontroller, forsøpling og tid som fortsatt står stille på enkelte deler av kloden.
Ferden gikk så videre til Karibien med flere stopp, bla. i Trinidad og Tobago før turen nordover i Atlanteren begynte. Først til Azorerne, så til Brest, Kiel, Marstrand og tilslutt hjemkomst i Sarpsborg.
Kun avbrutt av et kvarters benstrekk og kaffepause midtveis fikk vi høre et svært interessant og godt fremført foredrag før overrekkelse blomster og et ønske om vel hjem.
Godt oppmøte fra Halden

Godt oppmøte fra Halden

En prat blant medlemmene før foredraget

En prat blant medlemmene før foredraget

Et flott foredrag med fantastiske bilder og filmer

En sal full av forventningsfulle rotarianere

Et flott foredrag med fantastiske bilder og filmer

Et flott foredrag med fantastiske bilder og filmer

RSS Feed

« 2. februar – Kaffemøte | 16. februar. – Fjordforbindelsen »