oktober

24

Referat fra møtet 17.10.2011

Trond Mageli overleverer filmen "Tilda" til helsesøster Linda Skauge Antonsen og utdanningsleder Stein Ole Gjesteby

Trond Mageli overleverer filmen "Tilda" til helsesøster Linda Skauge Antonsen og utdanningsleder Stein Ole Gjesteby

Presidenten ønsket frammøtte medlemmer velkommen til kaffemøtet. Inviterte gjester fra Halden videregående skole var utdanningsleder Stein Ole Gjesteby og helsesøster Linda Skauge Antonsen.

Trond Mageli redegjorde om DVD-filmen Tilda, en film som ble vist oss i et klubbmøte våren 2011 av representanter for Strømstad RK. Filmen handler om en 20 år gamme jente og hennes første møte med narkotika og med en tragisk utgang. Filmen er blitt vist i vår klubb, og det ble fattet vedtak om at vår klubb skulle gi et eksemplar til Halden videregående skole.Det er ønskelig at filmen skal benyttes til det preventive arbeidet ved skolen.Det er et alvorlig og kjempeviktig tema å styre ungdommen inn på andre veier, hevdet Trond Mageli.

Ole Gjesteby mottok filmen på vegne av Halden videregåend skole. Han hevdet at rus og rusabeid var et tema for forrige skoleår etter initiativ fra elevene. I år er et fokus på psykisk helse. Filmen er et viktig supplement til dette arbeidet inkludert foreldremøter. Global Dignity day handler om et verdig liv å velge sine handlinger for å løfte hverandre. Disse temaene henger sammen hevdet Gjesteby.

Presidenten fortalte at det denne mandagen haddde vært et møte som de to Royaryklubbene i Halden hadde hatt med Det Norske Blåseensemble om et mulig samarbeid om en konsert for inntekt for Polio Plus. Den eventuelle konserten kombinert med info om Rotarys polioengasjement er tenkt holdt en gang i april 2012. Presidenten kunne hilse fra Klaus Offenberg som på grunn av arbeidspress nå har meldt seg ut av klubben.

Dagens tre-minutter var ved Torfinn Torp som tok opp temaet diselbiler kontra bensinbiler og statens avgiftspolitikk.

Det ble også god tid til å nyte en kopp kaffe med kaker og kjøp av lodder. Visepresidenten foretok utloddingen og takket for møtet med en påminnelse om neste møtes innhold.

RSS Feed

« 10.10. | FN-dagen »