oktober

22

20 oktober, Østfolds største bilforhandler

Presidenten ønsket velkommen til 27 medlemmer som hadde møtt opp denne oktoberkvelden
Ingen av medlemmene har fødselsdag i denne uken.

Av minneverdige historiske saker som har hendt på denne datoen nevnte presidenten at det på denne dag i 1814 ble unionen med Sverige vedtatt, i 1939 ble den senere biskop Rosemarie Køhn født, i 1961 ble Hennie-Onstad stiftelsen opprettet og i 1999 ble Nordens felles ambassadekompleks i Berlin åpnet.
Av Rotary saker ble det informert at det i senere tid er utmeldt i alt tre medlemmer, Aage Friis, Johan Gabrielsen og Nils Johan Krosvik.
Videre ble det sagt at innkalling til årsmøte 17 november vil sendt ut med det første.

Kvelden 3-minutter var ved Magnus Øvereide som snakket om lokal flyving. Den 21. juni kl.18 i året 1920 tok Norges første rutefly av fra et jorde på Boberg gård med retning for Kjeller flyplass. Det var en flytur på 55 minutter. Intensjonen var daglige flygninger med bl. annet post som bagasje. Det var også planer om senere å inkludere andre større Østfold byer på ruten som den såkalte Smaalensruten. Den 24. august samme år var det hele over etter en nødlanding på et jorde i Skiptvedt. Ingen av de ombordværende ble skadet men flyet måtte ha reparasjoner før det kom på vingene igjen etter noen dager og fullførte flygningen.
Det skulle gå over 60 år før det neste gang ble tenkt kommersiell flytrafikk fra Halden, riktig nok fra en prosjektert flyplass på Ullerøy. Prosjektet strandet da den politiske viljen i fylket i var tilstede. Igjen 20 år senere kom passasjertrafikk endelig i gang fra Østfold da Rygge flyplass åpnet for kommersiell trafikk.

Hovedforedraget denne kvelden var ved Terje Nordli, daglig leder i Østfolds største enkeltstående bilforhandler, Nordlie Auto AS i Moss. De forhandler bilmerkene Volkswagen og Audi i to atskilte foretninger etter produsentenes krav.
Firmaet ble stiftet i 1964 som forhandler av VW og Audi kom til i 1974 etter et ønske fra fabrikken.
De er ca. 60 ansatte og omsatte i fjor for 320 mill. kroner. Frem til nå i år er det solgt i alt 1150biler hvorav 670 nye.
Salgsavdelingen består av i alt 15 personer fordelt på en markedssjef, fire salgsjefet og 10 selgere. Disse tar seg av salg av nybil, bruktbil og nyttekjøretøyer. Verkstedet er tilsvarende delt i fem arbeidsteam for henholdsvis VW og Audi personbil, nyttekjøretøy, ekspress og skade.
Fabrikkene krever fem dager per år med kursing av personalet for at de skal holde seg oppdatert med nye modeller og den seneste utvikling generelt.
Utdanning av nye medarbeidere er viktig og i den senere tid har de i snitt hatt 3-5 lærlinger per år.
Vi fikk vite at bruktbillageret snues i gjennomsnitt ca. hver annen måned eller 6-7 ganeg per år.
Reservedeler som ikke er på lager men bestilles før kl.16 vil bli levert samme dag fra et sentralt Norgeslager. For planlagt service skal alle deler være på verkstedet før en reparasjon påbegynnes.
Nordlie Auto AS er tilgjengelig både på internert og facebook som brukes både til nyhetsformidling og kundekontakt.

Bedriften har som målsetting ad de ved hjelp av deres produkter, tjenester, lokaliteter og personale skal ha fornøyde kunder
Bedriften er sertifisert etter ISO 9001:2000 og benytter blant annet et CSS program for få nødvendig tilbakemelding fra kundene om deres grad av fornøydhet med bedriftens kvalitet i alle ledd. CSS = customer satisfactory survey.
Det ble åpnet for spørsmål fra salen og presidenten takket foredragsholderen av med en tradisjonell gave.

Presidenten informerte om at CV er for to kommende medlemmer, Aardal og Aarhus var tilgjengelige ved utgangen for de som ikke hadde mottatt dem på forrige møte.
Han minnet videre om invitasjonen fra Fredriksten RK til deres møte f.k. onsdag hvor politimester Steven Hasseldal er foredragsholder. Møtet begynner kl. 18.30

Presidenten avsluttet møtet som sedvanlig med et sitat, denne gang fra Finn Shiøll som har uttalt at ”hvis du leter etter feil hos andre, har du gått over bekken etter vann”

Ref. TT

God stemning i HRK møte

God stemning i HRK møte


En interessant treminutter av Magnus Øvreeide om historiske flyplassplaner i Østfold

En interessant treminutter av Magnus Øvreeide om historiske flyplassplaner i Østfold


Nordlie Autos ansatte ønsker alltid velkommen

Nordlie Autos ansatte ønsker alltid velkommen


Presidenten takker Terje Nordlie for et flott foredrag

Presidenten takker Terje Nordlie for et flott foredrag


RSS Feed

« 13. okt. – KGH Svinesund | 27. okt. – Transport og kabotasje »